Italijanski miks

italia

Uvek se radujem kada putujem u Italiju. Iako na prvi pogled izgleda kao da je tamo glutensko carstvo, prestonica pasta, pizza, lasagna, sladoleda i ostalih zabranjenih namirnica, Italija je zapravo AIP raj.

U skoro svakom restoranu mozete naci jednostavno pripremljeno grilovano povrće, grilovane plodove mora i oni uglavnom to služe sa maslinovim uljem.

Takođe, zavirite u Macceleria – to bi kod nas bila mesara. Tu možete naći šunke na meru, kao i dobro meso a što je još važnije gotovo po pravilu se može kupiti, opet na meru, grilovano povrće ili sveža salata. Neretko imaju i stolove za pojesti to unutra, a uvek pakuju za poneti – tako da imate gotovo rešenje za obilazak gradova.

Od pića možete naručiti mineralnu vodu, ili sveže ceđeni sok od pomoranže – Spremuta (spremuta d’arancia).

Zavirite i na pijace – Mercato, može se naći sveže i fino voće i povrće.

Ručak im počinje u 13. Slika mog ručka tamo – naručila sam mix povrća (verdura mista) i plodova mora (frutti di mare).  Ako i dobijete na tanjiru nešto što nije AIP, slobodno ga i ostavite na tanjiru,

Večera – uvek gledajte opciju u meniju “SECONDO”. To je po pravilu meso ili riba, i naglasite da bude grilovano, eventualno sa maslinovim uljem i svežom salatom ili grilovanim povrćem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *